
Bangladeş vizesi seyahat etmek isteyenlerin çıkarmak zorunda olduğu belgelerden bir tanesi vize belgesidir. Vize çıkarmak seyahat edilecek olan ülkeyi yasal olarak da tanıdığınızın bir göstergesidir. Bangladeş ülkesine gitmek isteyen kişiler direkt olarak konsolosluk merkezine başvuruda bulunmaz. Bunun yerine konsolosluklar tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezleri aracılığıyla başvuruda bulunulmaktadır. Vize başvuru merkezleri direkt olarak konsolosluklar tarafından belirlendiği için güvenilir merkezlerdir vize başvuru merkezinin seçiminde kararsızlık yaşanılması durumunda ise yapılacak birçok adım bulunmaktadır. Vize başvuru merkezinde kararsızlık yaşamanız durumunda daha öncesinde bu başvuru merkezi aracılığıyla vize çıkarmış olan kişilerin yorumlarına bakarak karar diyebilirsiniz veya daha öncesinde kaç kişinin bu başvuru merkezi aracılığıyla vize çıkarmış olduğunu inceleyerek kaçının olumlu olarak sonuçlandığını inceleyerek karar verebilirsiniz.
Vize başvuru merkezlerinden biri olan MAC vize firması süreci sizin için en başından en sonuna kadar titizlik içerisinde yürütecektir. Sadece bu alanda hizmet veren başvuru merkezi tüm sürecinizi en başından en sonuna kadar takip ederek olumlu sonuçlanması adına çalışacaktır. İnternetten araştırma yapabilme imkânınız olursa da çok ciddi boyutta memnuniyet sağlayan bir firma olduğunu görmek de mümkün olacaktır.
Vize başvuru merkezleri sadece vize sürecini aracı olan firmalardır burada karar verecek tek merci konsolosluğun kendisidir konsolosluk vize başvurusunu onaylayan bileceği gibi aynı zamanda reddetme hakkına da sahiptir reddetmesi durumunda bunu gerekçeli olarak açıklamak zorundadır. Seyahat edecek olan kişi bu gerekçe üzerinde çalışma yaparak ortadan kaldırarak tekrardan vize başvurusunda bulunma hakkına sahiptir bundan kaynaklı olarak da gerekçe sunmak zorundadır.
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen dünya üzerinde birçok kişi olabilir burada seyahat etme gerekçesi çok önemlidir bazı kişiler bu ülkeye turistik amaçlı ziyaret ederken bazı kişiler ise iş veya öğrenci amaçlı olarak da ziyarette bulunabilir. Bangladeş ülkesine seyahat etmek istemeniz durumunda takip etmeniz gereken bir takım adımlar olacağını unutmamak gereklidir. Bu yazımızda Bangladeş ülkesine seyahat etmek için yapmanız gereken tüm süreçle alakalı bilgi vereceğiz.
Bangladeş Vize Ücretleri
Bangladeş vize ücretleri ile alakalı tek bir harç ücretini söylemek doğru olmayacaktır. Çünkü vize harç ücretlerini etkileyen birden fazla etmen bulunmaktadır. Özellikle vize harç ücretini yatırmadan önce vize konsolosluk suyla daha doğrusu başvuru merkezimizle diyalog haline geçmek çok önemlidir. Vize başvuru merkezlerinin kendilerine ait bir internet tabanlı siteleri bulunmaktadır. Buraya giriş yaparak seyahat edecek kişiyle alakalı olan tüm verileri buraya işleyecektir. Bu adımdan sonra kişinin ödemesi gereken ücret kişinin karşısına çıkacaktır. Siz vize başvuru merkezinden vize harç ücretini öğrendikten sonra başvuruda bulunmanız bu anlamda daha doğru adım olacaktır. Bangladeş ülkesine seyahat edecek olan kişileri de vize ücretini etiketleyen etmenlere bakacak olursak.
- Seyahat edecek olan kişinin vize türü bu anlamda en önemli etkiye sahiptir kişi bir öğrenci vizesi çıkacaksa farklı bir vize ücreti bir turistik amaçlı bir vize çıkacaksa da farklı bir ücret ödemesi gerekecektir
- Bangladeş ülkesine seyahat eden kişiler bunu belli bir süre için gerçekleştirmektedir. 90 güne kadar olan seyahatler kısa süreli seyahat kapsamında yer almaktadır ve farklı bir vize ücreti ödemesi gerekecektir 90 günü aşan seyahatler ise uzun süreli vize kapsamında değerlendirilmektedir ve farklı bir vize ücret ödemesi gerçekleştirilecektir
- Bangladeş ülkesine seyahat edecek olan kişi bu ülkeye tek giriş çıkış işlemi yapacağı ya da birden fazla giriş çıkış işlemi mi yapacağı da vize harç ücretini etki eden etmenler arasındadır
- Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşın altında ve üstünde olma durumu da vize harç ücretine etki eden etmenler arasındadır.
TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?
TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? TC vatandaşları bankalara vizesinden muaf kesinlikle değildir. Burada istisna durumlar tabii ki mümkündür ama bu TC vatandaşlarına özgü bir durum değildir sadece belli pasaport türlerine özgü bir şekilde istisna durumlar söz konusudur. Ülkemizde pasaport nüfus müdürlükleri tarafından çıkarılmaktadır. Seyahat edecek olan kişinin ülke dışına seyahat etmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteren bir belgedir.
Ülkemizde nüfus müdürlüklerinden çıkarılan bu belge kişinin ülke dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını göstermektedir bu belge kişilerin statülerine göre çıkarılan belgeler arasında yer almaktadır. Ülkemizde 4 farklı pasaport türü bulunmaktadır. Siyah yeşil ve gri renkli pasaport türleri kısa süreli bir seyahat düzenlemek istediğinde bu kişilerin vize çıkarma mecburiyeti bulunmamaktadır. Siyah yeşil ve gri renkli pasaport dahi olsa eğer ki bu kişiler uzun süreli bir seyahat gerçekleştirmek isterse bu kişilerin de vize çıkarma durumu söz konusu olacaktır.
Bangladeş Vize Türleri
Bangladeş vize türleri kişinin bu ülkeye seyahat etme gerekçesine göre farklılık göstermektedir. En çok tercih edilen vize türleri:
- Bangladeş Schengen vizesi:
- Bangladeş öğrenci vizesi:
- Bangladeş transit ticaret vizesi:
- Bangladeş aile ve ziyaret vizesi:
- Bangladeş ticaret vizesi:
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar Bangladeş vizesi için konsolosluk kararının ortalama 15 gün içerisinde açıklayacaktır. Konsoloslukların hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmaması sebebiyle kişinin vize tarihinde herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına süreci daha erken başlatması oldukça önemli olacaktır. Burada seyahat edecek olan kişinin bir ay ya da bir buçuk ay öncesinden bu süreci başlatması gerekmektedir.
Bangladeş ülkesiz için vize çıkarmak isteyen kişilerin vize randevusu oluşturduktan sonra randevuyu tarihine ve gününe kadar istenen evrakları hazır etmesi sürecin daha hızlı ilerlemesine fayda sağlayacaktır. Vize başvuru merkezleri danışanlarının aldığı evrakları konsolosluk merkezine 3 gün içerisinde teslim edilecektir.
Bangladeş Vize Başvuru Evrakları
Bangladeş vize başvuru evrakları seyahat etmek isteyenlerden istenen bir takım evraklar bulunmaktadır. Seyahat gerçekleştirmek isteyen kişi bu evrakları hazır etmesi önemli bir konudur. Bangladeş ülkesiyle alakalı istenilen evraklar.
- Pasaport kişinin ülke dışına seyahat etmek için çıkarması gereken ilk evraktır. Ülkemizde nüfus memurlukları tarafından çıkarılmaktadır. Pasaportların belli bir geçerlilik süresi bulunması gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunacak olan kişinin pasaportunun geçerlilik tarihinin devam etmesi şarttır.
- Pasaportlar resmi evraklar olması sebebiyle yırtık ve eksik sayfasının olmaması gerekmektedir. Seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Pasaportu son 2 sayfasında boş olması önemlidir.
- Seyahat edilecek olan kişinin vize harç ücretini yatırması ve yatırdığına dair dekontunda başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve yatırıldığına dair evrakın başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir
- Son 6 ay içerisinde çekilmiş olan Biometrik fotoğraf
- Seyahat edecek olan kişinin Bangladeş ülkesine gerçekleştireceği seyahatin mali olarak karşılayabilecek durumda olduğunu göstermesi gerekmektedir. Burada genellikle kişinin teminat göstermesi talep edilmektedir.
- Seyahat edecek olan kişi ya ait olan ve aktif olarak kullandığı banka hesabının son 3 Aylık dokümanının alınması ve ilgili banka tarafından imzalanıp kaşelenmesi gerekmektedir.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi aynı zamanda e devlet üzerinden de barkotlu şekilde temin edilebilir.